Škoda Service Valby

Skoda udvider modelprogrammet med Enyaq 50 Premium

Lavere pris, rækkevidde på op til 373 km og masser af udstyr. Det er den nye Enyaq 50 Premium, som Škoda nu udvider det danske modelprogram med. Prisen på den store og rummelige elektriske SUV starter ved 339.995 kr.

Kortere leveringstider på Enyaq giver nu Škoda Danmark mulighed for at udvide sit elektriske modelprogram med en ny Enyaq 50 Premium.

Enyaq-kendere vil huske, at der også var en Enyaq 50 i modelprogrammet, da Škodas populære elbil blev lanceret i Danmark, men den nye model er teknisk opdateret, har som standard et omfattende Premium-udstyr og er godkendt til at trække 1.000 kg.

Drivlinjen i Enyaq 50 Premium har en ny og mere energieffektiv motor på 170 hk (125 kW), som sammen med batteriet på 55 kWh (52 kWh netto) giver en rækkevidde på op til 373 km (WLTP).

Desuden kan man lynlade Enyaq 50 Premium med op til 145 kW DC, når man er på langfart, så en opladning af batteriet fra 10 til 80 procent kun tager 25 minutter. Hjemme kan man lade med 11 kW AC.

Samme software som i Enyaq 85

Med den opdaterede teknik følger også samme generation software som i Enyaq 85 Premium, hvor infotainmentsystemet inkl. navigation har fået et større makeover, som øger brugervenligheden. F.eks. kan man nu lave sine egne genvejsknapper til bl.a. Lane Assist, varme i forruden eller recirkulation af luft i kabinen. Tilpasning af bilapps som mobiltelefonmenuen, medieafspilleren eller navigationen er også en mulighed.

Navigationen har fået nye kortgrafikker og et større kortområde, og ikke mindst kan den nu automatisk – afhængigt af udetemperaturen – starte forvarmning af batteriet, når man kører mod en ladestation, så opladningen optimeres.

Omfattende Premium-udstyr

Alle fordelene ved den forbedrede drivlinje og software bliver suppleret af et omfattende Premium-standardudstyr. Således har Enyaq 50 Premium bl.a. adaptiv fartpilot og Travel Assist, hvor sidstnævnte kombinerer forskellige assistentsystemer med data fra navigationsanlægget og holder øje med sving og fartgrænser og tilpasser farten på forhånd.

Ligeledes er der fuld automatik, når fuld LED Matrix-forlygterne med 24 LED-pærer og fjernlysassistent konstant tilpasser lyset til kørselsforholdene, så føreren kan køre med fjernlys hele tiden uden at blænde andre i trafikken. Og der er også Drive Mode Select med valg af kørestil og Side Assist, som advarer mod bagfrakommende biler ved overhaling.

Udstyrslisten fortsætter med bl.a. 2-eget multifunktionslæderrat med varme, 3-zonet Climatronic-klimaanlæg, elektrisk justerbart førersæde med memory, el-bagklap med virtuel pedal, Phone Box med trådløs opladning, nøglefri betjening, træthedsregistrering og anhængerforberedelse.

Som rummelig familiebil på el er der tænkt på små og store bagsædepassagerer. Udstyret omfatter også elektrisk børnelås i bagdøre, Sunset – mørktonede ruder bag, integrerede solskærme i bagdørene samt 230V-stik og to USB-C-porte bag på midterkonsollen.

Koster fra 339.995 kr.

Den nye Enyaq 50 Premium koster fra 339.995 kr. Ønsker man en kraftigere elmotor, større batteri og længere rækkevidde, skal man fortsat kaste sin kærlighed på Enyaq 85 Premium, som koster fra 379.995 kr.

Den har en elmotor på 286 hk, et batteri på 82 kWh (77 kWh netto) og en rækkevidde på op til 573 km (WLTP). Og med lynladning på op til 175 kW DC tager det kun cirka 28 minutter at lade det store batteri fra 10 til 80 procent.

Er man forelsket i coupéens flotte design, skal man under alle omstændigheder se på en 85’er – f.eks. Enyaq Coupé 85 Premium fra 394.995 kr. – da Enyaq 50 Premium ikke fås som coupé.


Pressemeddelelsen blev sendt med Mynewsdesk